Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Tweede Dag van de Dwang

22 december 2021 - Geplaatst onder: Dwangstoornissen

Op 25 maart 2022 organiseert OCDnet de Tweede Dag van de Dwang. Deze dag staat in het teken van ontmoeting en geeft een overzicht van wat er in Nederland te doen is op het terrein van OCD. De dag is bedoeld voor patiënten, naasten en professionals.

Wat staat er op het programma?

Dagvoorzitters Youri Moggré en Menno Oosterhoff, beiden ervaringsdeskundigen op het gebied van OCD en onder andere bekend van OCD TV, loodsen het publiek en door de lezingen, presentaties en discussie. Het programma is opgebouwd uit een viertal blokken met de onderwerpen:

  1. Neuromodulatie: Beïnvloeding van de hersenen door elektrische of magnetische pulsen
  2. Lotgenotencontact, naasten en publiciteit
  3. Jonge onderzoekers met Pecha Kucha-presentaties (dit zijn korte presentaties over actueel onderzoek naar OCD)
  4. Psychotherapie

Ieder blok geeft ruim de gelegenheid tot vragen stellen en discussie. In de pauzes kunnen de bezoekers de informatiemarkt en postermarkt bezichtigen. Ook is er in de pauzes gelegenheid om kort met een behandelaar te praten. Hiervoor wordt een spreekuur ingericht, waarvoor mensen zich van tevoren kunnen inschrijven. Hierover komt binnenkort nader bericht.

Aanmelden en meer informatie

Klik hier voor meer informatie over De Tweede Dag van de Dwang en aanmelden.

Organisatie

De dag wordt georganiseerd door de TETRO Studie, (TMS voor Exposure Treatment Resistant OCD), OCDnet (onderdeel van NedKAD), en de ADF stichting, en ondersteund met een financiële bijdrage door het UMCG en Uitgeverij Lucht.