Skip to main content

Nieuwe website gelanceerd over PCT tegen terugval depressie

Preventieve cognitieve therapie (PCT) kan het risico op terugval van depressie sterk verminderen, zo bleek uit onderzoek van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum. Uit een nieuwe publicatie van het onderzoeksteam van Bockting blijkt ook dat de inzet van PCT kosteneffectief is. Om patiënten en zorgprofessionals met de methode in aanraking te brengen is in samenwerking met de Depressie Vereniging de website www.voorkomdepressie.nl ontwikkeld.

Op de website zijn praktische tips en achtergrondinformatie te vinden over het voorkomen van terugval van depressie. Ook is er een kaart gemaakt waarop patiënten kunnen zien of er in de buurt therapeuten beschikbaar zijn die PCT geven.

Terugvalpreventie en interventies

Bockting heeft het ontwikkelen en onderzoeken van terugvalpreventie en interventies voor depressie en angst tot haar levenswerk gemaakt. Inmiddels zijn er vijf landelijke studies afgerond naar PCT waarin een duidelijk beschermend effect gevonden wordt tegen terugval bij mensen met terugkerende depressies.

Nieuwe website over PCT tegen terugval depressie

Het doel van voorkomdepressie.nl is om zowel onder patiënten als zorgprofessionals meer bewustzijn te creëren over het belang van terugvalpreventie. Zowel ten aanzien van antidepressivagebruik als psychologische interventies.

De inhoud van de website is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een van de onderzoeksvrijwilligers van de Depressie Vereniging.

Voor meer informatie ga naar: www.voorkomdepressie.nl 

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl