Skip to main content

Inschrijving NedKAD-conferentie 2019 geopend

NedKAD-conferentie 11 oktober 2019: Behandeling onder de loep!

Wat zijn de voor- en nadelen van psychotherapie bij depressie? Wegen de bijwerkingen van antidepressiva bij angst en depressie op tegen de voordelen? En zijn er alternatieven zoals lotgenotencontact?
Mensen die in behandeling gaan voor angst, dwang, trauma en/of depressie krijgen vaak medicatie en/of psychotherapie aangeboden. In de richtlijnen staan hiervoor tal van behandelingen die aanbevolen worden. Toch blijken veel mensen niet altijd profijt te hebben van deze behandelvormen. Het programma van de NedKAD-conferentie 2019 brengt de voor- en nadelen van behandeling en alternatieven voor het voetlicht. Sprekers zijn onder anderen Frenk Peeters over psychotherapie, Christiaan Vinkers over medicatie en Sander Pronk over het patiëntenperspectief. Ook zijn er workshops over afbouw van antidepressiva, het rotatiemodel bij psychotherapie en over rTMS-behandeling.
Zoals andere jaren begint de conferentie met een aantal presentaties van recent onderzoek op het gebied angst, dwang, trauma en depressie.

Meer informatie en inschrijven

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl