Skip to main content

Conferentie NedKAD / OCDnet: Transdiagnostisch behandelen / De dwangstoornis uitgelicht

9 oktober: Speciale dag over dwangstoornissen!

Het Nederlands Kenniscentrum Angst Dwang Trauma en Depressie organiseert op 9 oktober a.s. een speciale dag voor patiënten, hun naasten en professionals.
Op deze hybride conferentie Transdiagnostisch behandelen / De dwangstoornis uitgelicht gaat een groot deel van het programma over dwangstoornissen. Odile van de Heuvel, hoogleraar aan de VU, houdt een lezing over wat er in de hersenen gebeurt bij mensen met angst- en dwangstoornissen. Menno Oosterhoff geeft een workshop over alle manieren waarop dwang zich kan presenteren. Ook zijn er workshops over behandeling van dwangstoornissen, voor kinderen en volwassenen. Ook de Angst Dwang en Fobie stichting verzorgt een interessante workshop, namelijk over hun diverse aanbod voor lotgenotencontact. De dag wordt feestelijk geopend met de officiële lancering van OCDnet.

Transdiagnostisch behandelen

Daarnaast staat een aantal lezingen en workshops in het licht van transdiagnostisch behandelen. Het gaat over klachten die vaak bij de verschillende psychische aandoeningen voorkomen. Denk hierbij aan slaapstoornissen en psychotrauma.

Hybride event: live én online

De conferentie vindt plaats bij HonigEvents te Nijmegen. In verband met de coronamaatregelen is er beperkt plaats om de conferentie live bij te wonen.
We bieden daarom aan om het programma online bij te wonen. Als u zich aanmeldt wordt gevraagd of u live of online deel wil nemen.

Meer informatie en aanmelden

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl