Skip to main content

Betere nachten, betere dagen

Slaapt u slecht? Én wacht u op een GGZ-behandeling voor angst, trauma of dwang in de basisGGZ, de specialistische GGZ of een vrijgevestigd behandelaar?

Doe dan mee aan het “Betere nachten, betere dagen?” onderzoek!

Doel van het onderzoek

We weten dat goed slapen helpt bij het verwerken van emoties. Maar veel mensen met klachten van stress, angst, somberheid of dwang slapen juist slecht. Het Nederlands Herseninstituut en Amsterdam UMC, locatie VUmc zoeken deelnemers voor een onderzoek naar een online behandelmodule voor slapeloosheid bij mensen met slaapproblemen. Er wordt onderzocht of deze module leidt tot beter slapen. Ook kijken we of de slaapmodule ervoor zorgt dat klachten van angst, dwang, spanning en negatieve emoties afnemen én de vervolgbehandeling voor deze klachten beter aanslaat. Oftewel: herstellen uw psychische klachten sneller als u beter slaapt?

Wat houdt deelname in?

Heeft u interesse? Vul dan vrijblijvend een vragenlijst in op www.slaapregister.nl/beter.  Komt u in aanmerking, dan nodigen we u uit voor een belafspraak. Tijdens die afspraak beantwoorden we uw eventuele vragen en brengen wij uw klachten in kaart. Daarna bekijken we samen of u wilt en kunt deelnemen.

De helft van de deelnemers krijgt de slaapmodule aangeboden en de andere helft niet. Er wordt geloot om te bepalen wie de slaapmodule zal volgen. Deze duurt 6 weken en bestaat uit 5 online lessen en het dagelijks invullen van een slaapdagboek. U wordt hierbij via internet door een professional begeleid. Overige deelnemers kunnen aan het einde van de studie alsnog de online slaapmodule volgen.

Tijdens het onderzoek vragen we op drie meetmomenten hoe het met u gaat. Dit doen we voor de start van de slaapmodule, na 2 maanden en na 8 maanden. U vult dan vragenlijsten in, u houdt een week lang een slaapdagboek bij (1-2 minuten per dag) en als u wilt dan vragen we u om 4 nachten met een hoofdband te slapen zodat we uw hersenactiviteit kunnen meten (dit is niet verplicht).

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op via info@slaapregister.nl.