Skip to main content

Werkboekje ‘Ik verzamel moed’ voor mensen die strijd aan willen gaan met hun angst

Onlangs verscheen het werkboekje ‘Ik verzamel moed’ van vormgever en ervaringsdeskundige Daan Rietbergen. Dit werkboek is voor iedereen die soms bang is en zijn grenzen wil verleggen. Het is geschikt voor alle soorten moed, dus ook bij paniekaanvallen of een angststoornis.

‘Ik verzamel moed’ is gemaakt voor mensen die zichzelf te bang vinden. Voor mensen die moedig genoeg zijn om de strijd aan te gaan met hun angst.

Werkboekje ‘Ik verzamel moed’

Het werkboekje bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de achtergrond van angst. In het tweede deel kan men aan de slag. Het bestaat uit lege bladzijden waar iemand de moedige acties op gaat schrijven. Zo kan men precies zien waarmee men bezig is en bovendien geeft dit een mooi overzicht van alle moedige dingen die iemand al heeft gedaan.

“In de periode dat ik zoveel last had van angst heb ik een heleboel dingetjes verzameld die te maken hadden met een overwinning. Het werd een hele verzameling van treinkaartjes, toegangsbewijzen, spaarzegels, bonnetjes, en nog veel meer. Zo verzamelde ik bijvoorbeeld elke keer de stickertjes van het fruit dat ik kocht tijdens het boodschappen doen. Boodschappen doen vond ik toen namelijk heel beangstigend. Elke keer toch naar de winkel gaan en iets kopen was dus zeker een overwinning. Ik heb toen alles verzameld in een boekje. Voor mij een tastbaar symbool van de goede weg die ik op ging; mijn overwinning op mijn angst.”
~Daan Rietbergen, auteur ‘Ik verzamel moed’

Handige tips en adviezen tegen angst

Klinisch psycholoog Anneke Eenhoorn werkte mee aan dit moed-verzamelboekje en geeft handige tips en adviezen.

“Als je situaties die je eng vindt vermijdt wordt het steeds moeilijker om dat waar je bang voor bent te gaan doen. De cirkel van iets niet durven houdt zich zelf als het ware in stand; je voelt je angstig, je gaat die angst uit de weg, je wordt nog angstiger, je durft nog minder, etc. Wil je van je angst afkomen dan ga je proberen die cirkel te doorbreken.”
~Anneke Eenhoorn, auteur ‘Ik verzamel moed’ 

Ook de ADF-Stichting leverde een bijdrage en presenteert het boek op haar jubileumcongres in september 2018.

‘Ik verzamel moed’ is verkrijgbaar bij uitgeverij Lannoo.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl