Skip to main content

Vier ton subsidie voor onderzoek naar effectiviteit van sport tegen depressie

Sport is nog geen vast onderdeel van de behandeling van depressie en er zijn nog veel vragen over de effectiviteit ervan, daarom gaan het Radboudumc en Pro Persona onderzoek ernaar doen. Ze krijgen ruim 400.000 euro subsidie voor hun onderzoek naar sport tegen depressie.

Het ‘Sporten Versterkt’- onderzoek gaat vier jaar duren en er doen 120 mensen met een depressie mee. Deelnemers moeten drie keer per week 45 tot 60 minuten op gemiddelde intensiteit sporten.

Sport tegen depressie

Mensen met een depressie worden verdeeld over twee groepen: een groep die de gebruikelijke behandeling krijgt en een groep die zowel de gebruikelijke behandeling als de sportbehandeling krijgt.

De ernst van de depressieve klachten wordt gemeten voor, direct na, en dan elke drie maanden tot een jaar na de behandeling.

Subsidie voor Sporten Versterkt

De toegekende subsidie komt van ZonMw, een organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Aan het onderzoek van Pro Persona en Radboudumc werken meerdere partijen mee: GGNet, de Depressie Vereniging, het Trimbos instituut en de University of Texas at Austin (USA).

Bron: Omroep Gelderland 

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl