Skip to main content

Training Leer je depressie kennen

Depressie is nog steeds voor de meeste mensen een onbegrepen aandoening. Bij een  depressie is geen eenduidige verklaring te vinden en bovendien doet ons ‘hoofd’ niet meer wat we willen. Dit maakt het begrijpen en accepteren van een depressie moeilijk. Voor mensen die meer inzicht willen verkrijgen in hun depressie ontwikkelde Peter Oostelbos, ervaringsdeskundige en auteur van De kracht van depressie de training: Leer je depressie kennen.

De training

De training is gebaseerd op het boek ‘De kracht van depressie’ (www.dehartenboom.nl). In de training onderzoeken deelnemers hun eigen depressie. Vragen als ‘wat ligt er ten grondslag aan mijn depressie’, ‘hoe moet ik mijn depressie zien’, ‘hoe verhoud ik me tot mijn depressie’ en ‘wat kan ik leren van mijn depressie’ vormen een rode draad. Inzichten die opgedaan worden, kunnen leiden tot begrip, wat weer kan zorgen voor acceptatie en opluchting. Er vallen stukjes van een tot dan toe onbegrepen puzzel op zijn plek.

In het zelfonderzoek komen twee thema’s aan bod:
• Depressie als patroon: nadruk ligt op bewustwording, begrijpen, accepteren en kiezen.
• Persoonlijk leiderschap: nadruk ligt op bewustwording en het terugnemen van de regie over je leven tijdens een depressie en daarna.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor mensen met een lichte tot matige depressie.

Meer informatie en aanmelden

www.dekrachtvandepressie.nl

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl