Skip to main content

Thuisarts.nl ook bij psychische klachten

Thuisarts.nl en Akwa GGz beginnen een campagne om de informatie op Thuisarts over psychische klachten onder te aandacht te brengen. Op deze site kunnen patiënten, familieleden en vrienden terecht voor betrouwbare informatie over goede zorg bij psychische klachten.

‘Thuisarts.nl is hét platform voor patiënten als het gaat om betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte,’ stelt Dominique Vijverberg, directeur Akwa GGz. ‘Voor lichamelijke klachten vinden patiënten hun weg naar thuisarts.nl al. We willen graag dat dit voor psychische klachten ook zo wordt.’ Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgt namelijk ooit in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. In deze situatie is betrouwbare informatie noodzakelijk. Zeker omdat de drempel om hulp te zoeken vaak als hoog wordt ervaren.

Over thuisarts.nl

Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Zij schrijven de informatie aan de hand van wetenschappelijke richtlijnen. Bij psychische problemen gebruiken ze de richtlijnen voor zorg aan mensen met psychische klachten en ziektes. In de richtlijn zijn kwaliteitsstandaarden vastgelegd. Voor elke psychische klacht hebben patiënten, naasten en zorgverleners samen beschreven wat zij goede zorg vinden.

Informatie en tips op thuisarts.nl

Een beknopte samenvatting van deze patiëntinformatie vindt u terug op thuisarts.nl. Angsten, somberheid, stemmen die mensen horen en depressie: patiënten: al deze klachten passeren de revue. Patiënten kunnen hier terecht voor meer informatie over wat de stoornis is, welke klachten erbij horen en hoe een behandeling eruitziet. Vrienden, familie en kennissen vinden er tips over hoe zij om kunnen gaan met iemand die psychische klachten heeft.

De campagne #BezoekThuisarts

Akwa GGz en thuisarts.nl vragen de komende weken meer aandacht voor deze informatie. Zo komt er informatiemateriaal bij GGZ-instellingen. En met een speciaal ontworpen instagramfilter en #BezoekThuisarts kan iedereen aandacht vragen voor mentale problemen en het belang van betrouwbare informatie. Meer informatie over de campagne vindt u op de campagne-website van Akwa GGz.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl