Skip to main content

Psychofarmaca: nieuw boek verschenen

Psychofarmaca kunnen psychische klachten snel verlichten en zijn soms ronduit levensreddend. Maar pillen lossen geen problemen op, hebben veel bijwerkingen en kunnen op lange termijn schadelijk zijn. Toch blijft het gebruik van psychofarmaca de afgelopen jaren toenemen, terwijl het aantal personen met een psychische aandoening gelijk is gebleven. Minder slikken maakt duidelijk waarom het van groot belang is zo min mogelijk en zo kort mogelijk te gebruiken. Uit recent onderzoek blijkt dat cliënten zich onvoldoende gehoord voelen in hun wens af te bouwen met medicatie en er behoefte is aan meer informatie. Dit boek voorziet de lezer van de broodnodige informatie om samen met een behandelaar veilig af te bouwen.

Download hier de flyer over het boek.

Bestellen via Boompsychologie.

Nieuwe afbouwpoli GGZ Noord-Holland-Noord

Naar aanleiding van het boek Minder slikken opende de afbouwpoli van GGZ Noord-Holland-Noord op dinsdag 4 oktober haar deuren. Dit is de tweede afbouwpoli in Nederland en richt zich als eerste op de aanpak van polyfarmacie. Van alle ggz-patiënten gebruikt namelijk 1 op de 3 meer dan drie verschillende soorten medicatie.

Download hier de flyer over de afbouwpoli..

https://www.ggz-nhn.nl/

De auteur

Remke van Staveren is psychiater en oud-huisarts. Ze werkt bij BuurtzorgT in Amsterdam, en is medeoprichter en consulent van de afbouwpoli van GGZ Noord-Holland-Noord. Ze is auteur van verschillende boeken over de ‘nieuwe ggz’ waarin ze zich inzet voor betere geestelijke gezondheidszorg op basis van gelijkwaardigheid, openheid en positieve gezondheid.

 

 

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl