Skip to main content

Universiteit Leiden zoekt deelnemers voor Kinderen bedwingen Angst (KibA)

‘In het project Kinderen bedwingen Angst (KibA) willen we uitzoeken of we de behandeling voor specifieke fobieën bij kinderen nog verder kunnen verbeteren door een trainingsprogramma voor thuis’, zegt de Leidse ontwikkelingspsycholoog Anke Klein. Voor het project worden nog deelnemers gezocht.

Kinderen met een specfieke fobie zijn heel bang voor bepaalde voorwerpen, dieren of situaties. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld erg bang voor spinnen, honden, wespen, harde geluiden, het krijgen van een prik, hoogtes of kleine ruimtes. Veel kinderen hebben last van een specifieke fobie, en dat kan het leven thuis, op school en daarbuiten best moeilijk maken. 

Kinderen bedwingen Angst

Samen met een groot internationaal team hebben de onderzoekers het KibA-programma ontwikkeld om kinderen met een specifieke fobie zo goed mogelijk te kunnen helpen. Met het KibA-programma onderzoeken ze of ze de behandeling van kinderen met een specifieke fobie nog verder kunnen verbeteren met behulp van een oefenprogramma.

Binnen dit onderzoek bieden ze een behandeling aan waarvan ze al weten dat deze voor de meeste kinderen met een specifieke fobie goed helpt.

Het KibA-onderzoek

Er wordt een trainingsprogramma voor thuis met een mobiele app vergeleken, ondersteund door een therapeut, met een programma met instructies van de therapeut. Tijdens de training vormen de kinderen een team met hun therapeut om hun angst te overwinnen. Uw kind leert veel over de situaties waar het bang voor is en leert beter met deze angst om te gaan.

Er wordt geloot welk oefenprogramma uw kind krijgt. Wanneer u en uw kind meedoen aan dit onderzoek komen jullie in totaal 7 keer naar één van de deelnemende instellingen. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden voor KibA

Meer informatie is te vinden op de website van Universiteit Leiden en Kenniscentrum Angst & Stress bij Jeugd.

KibA is dagelijks telefonisch of per email bereikbaar.
Telefoonnummer: 071 527 6673
E-Mail: kiba@fsw.leidenuniv.nl

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl