Skip to main content

Praten over dwangstoornissen in OCDcafé

OCDcafé.nl is online! OCDcafé start officieel op 25 juni. De eerste stap naar een OCD community voor mensen met OCD en hun naasten is gezet. Via OCDcafé.nl kunnen mensen met OCD en hun naasten ervaringen delen. Met anderen praten over OCD zorgt voor steun, erkenning en begrip.

OCDcafé’s en appgroepen

Je kunt je via de website aanmelden voor de OCDcafés. Vanwege het coronavirus zijn er momenteel alleen digitale bijeenkomsten. Zodra het landelijk beleid het toelaat, worden ook live ontmoetingen opgezet. Er zijn aparte bijeenkomsten voor mensen met dwangstoornissen, voor hun partners en voor ouders met kinderen met een dwangstoornis.
Ook zijn er appgroepen waarvoor je je kunt aanmelden.

Bij iedere ontmoeting en in iedere appgroep is ten minste één vrijwillige moderator aanwezig van de organisatie. Ontmoetingen gefaciliteerd door OCDcafé zijn laagdrempelig en na eenmalige aanmelding via de website vrij toegankelijk. De enige voorwaarde is dat je onder de doelgroep valt.

OCDcafé is gratis

De activiteiten van OCDcafé zijn vrij toegankelijk en gratis. De ontmoetingen worden gehost door enthousiaste vrijwilligers die het onderwerp uit eigen ervaring kennen. Zij zetten zich vrijwillig in voor waardevol lotgenotencontact. OCDcafé is tot stand gekomen met steun van Stichting Dwangstoornis en Social Run. Het is een initiatief van Menno Oosterhoff en Hanny Damwichers.

Naar OCDcafé.nl

 

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl