Skip to main content

Posterprijs NedKAD/OCDnet-conferentie naar Depressie Connect!

Ieder jaar wordt tijdens de NedKAD-conferentie een prijs uitgereikt aan posters die tijdens de conferentie op de postermarkt getoond worden. Dit jaar ging de prijs naar Dorien Smit voor haar poster over het onderzoek naar Depressie Connect, een project en onderzoek door Radboud UMC, Pro Persona en de Depressie Vereniging.

Onderzoek naar Depressie Connect

Depressie Connect is een digitaal forum voor (naasten van) mensen met een depressie. Het is een digitale plek waar mensen (eventueel anoniem) veilig en afgeschermd in contact kunnen komen met anderen. Depressie Connect bestaat uit twee van elkaar afgescheiden community’s; één voor mensen met een depressie(verleden) en één voor naasten van mensen met een depressie.
Depressie Connect is binnen een jaar uitgegroeid tot een levendig forum van meer dan 1300 gebruikers, waar mensen elkaar ondersteuning bieden in het omgaan met depressie. De  kracht van het forum zit in een hecht team van ervaringsdeskundige moderatoren.
Momenteel worden twee onderzoeken uitgevoerd naar Depressie Connect. Een kwalitatief onderzoek naar effecten voor gebruikers. Hiervoor zijn 15 gebruikers van het forum geïnterviewd. Uit de resultaten blijkt o.a. dat mensen zich meer verbonden voelen en de inzichten die zij opdoen op het forum inzetten om op hun eigen leven met depressie te reflecteren.  Tevens wordt er een kwantitatief onderzoek uitgevoerd naar empowerment.

Bekijk de poster voor details over het onderzoek.

Depressie Connect is tot stand gekomen door samenwerking tussen Radboud UMC, Pro Persona en de Depressie Vereniging. Het is het resultaat van onderzoek naar ervaringskennis bij depressie: De Kracht van Depressie. Meer informatie over Depressie Connect kunt u vinden  de website van de Depressie Vereniging.

 

 

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl