Skip to main content

Oproep voor deelnemers aan OPERA-onderzoek

Bent u zojuist gestart met citalopram of sertraline, en heeft u interesse om aan een onderzoek mee te doen? Dan is de landelijke OPERA studie misschien iets voor u!

OPERA-onderzoek

Het OPERA onderzoek bestaat uit twee delen: het OPERA-monitor onderzoek en het OPERA-afbouw onderzoek. Wij zoeken mensen die mee kunnen doen aan het OPERA-monitor onderzoek.

OPERA-monitor

Hoe verloopt het herstel van depressie tijdens de behandeling met antidepressiva? Wat bepaalt of je beter of sneller herstelt? Dit zijn vragen die het OPERA-monitor onderzoek gaat beantwoorden. Dit doen we door het beloop van de depressie tijdens de behandeling met antidepressiva in kaart te brengen.

Voor wie?

Mensen (18-75 jaar oud) met een depressieve stoornis, die in de afgelopen 2 maanden zijn begonnen met citalopram of sertraline (of binnenkort gaan starten).

Hoe?

Aanmelden door de behandelaar of door uzelf op www.opera-project.nl. Vervolgens neemt het onderzoeksteam contact met u op. In OPERA-monitor vullen deelnemers elke 2 maanden een online vragenlijst in.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door vijf universitaire medische centra (UMCs) in Nederland: Amsterdam UMC locatie VUmc, UMC Groningen, Radboud UMC, Erasmus MC, Leiden UMC.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl