Skip to main content

Onderzoeksproject: The Power of Peers

De tweede flitspresentatie op het programma van de NedKAD-conferentie op 24 november wordt verzorgd door Annelot van Geffen, junior onderzoeker bij Pro Persona Research. Haar onderzoek richt zich op de ondersteuning van het proces van persoonlijk en maatschappelijk herstel voor mensen met een depressie. Vorig jaar werden we tijdens de conferentie getrakteerd op een boeiende presentatie van Dorien Smit over de effectiviteit van peer support. Doriens onderzoek maakt deel uit van hetzelfde onderzoeksproject.

Met het onderzoek “The Power of Peers” streven Dorien en Annelot ernaar informatie te verzamelen over hoe ze praktische ondersteuning kunnen bieden aan mensen met een depressie. Ze willen tevens bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek over depressie en herstel. Ze voeren dit onderzoek uit in samenwerking met het herstelinitiatief Ixta Noa en de Depressie Vereniging.

Met de opgedane inzichten uit het onderzoek hebben ze samen met ervaringsdeskundigen, behandelaren en onderzoekers nagedacht over hoe ze maatschappelijk herstel bij depressie in de praktijk kunnen ondersteunen. Hier is het herstelmaatjes traject uit ontstaan. In dit traject kunnen mensen met een depressie samen met een herstelmaatje werken aan hun volgende stap in maatschappelijk herstel, met wekelijkse sessies van één uur gedurende 6–8 weken.

We kijken uit naar de presentatie van Annelot van Geffen over dit onderzoeksproject! Wil je ook deelnemen? Raadpleeg het programma van de dag op de website en meld je aan.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl