Skip to main content

NNNSA-symposium 13 september

Trauma bij stemmings- en angststoornissen: nieuwe inzichten en behandelmogelijkheden? Dit is het centrale thema van het symposium dat het Rob Giel Onderzoekcentrum (RGOc) op 13 september organiseert.

Traumagerelateerde stemmings- en angststoornissen lopen als een rode draad door het symposium-programma. Keynote sprekers belichten onder andere de gevolgen van onverwerkt trauma voor later functioneren, de samenhang met neurobiologie en de impact van een ernstig trauma op depressie en angststoornissen. Aansluitend hierop vinden er workshops plaats over trauma en ander onderzoek binnen het Noord Nederlands Netwerk Stemmings- en Angststoornissen (NNNSA).

Aanleiding symposium

Tot een kwart van alle mensen krijgt vroeg of laat te kampen met een depressie of angststoornis die zo ernstig is dat hij of zij niet meer kan functioneren op verschillende gebieden. Het meemaken van traumatische gebeurtenissen is een belangrijke, spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Blijven deze onverwerkt, dan bestaat de kans dat patiënten niet meer geholpen kunnen worden met gangbare behandelmethoden. Toch is trauma en PTSS in relatie tot stemmings- en angstklachten een relatief onderbelicht fenomeen.

Accreditatie symposium

Het Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register heeft het symposium met 5 punten geaccrediteerd. Daarnaast is er accreditatie aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het register Vaktherapie en de Federatie Gezondheidszorgpsychologen en psychotherapeuten (FGzPt).

Rob Giel Onderzoekcentrum

Het Rob Giel Onderzoekcentrum is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties in de geestelijke gezondheidszorg: Lentis, GGZ Friesland, GGZ Drenthe, Dimence, Mediant en het Universitair Centrum Psychiatrie van het UMCG. Doel van het onderzoekscentrum is onderzoek te verrichten op het gebied van psychiatrische behandeling.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het NNNSA-symposium? Bekijk hier het voorlopige programma; inschrijven doet u via https://www.rgoc.nl/aanmelden/formulier/NNNSA2019.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl