Skip to main content

Nieuwe podcastserie ‘praten over depressie’

13 september was de lancering van postcastserie ‘praten over depressie’. Aan het woord kwamen Maarten en Anneleen. Zij zijn al jarenlang goede vrienden, hebben allebei een depressie doorgemaakt, maar hebben daar nog nooit over gepraat. Waarom eigenlijk niet? In deze serie onderzoeken ze waarom het zo taboe is om over depressie te praten.

Maarten en Anneleen delen ervaringen, bevragen elkaar, maar gaan ook in gesprek met deskundigen, psychiaters en psychologen om meer over depressie te leren. Daarnaast gaan ze op bezoek bij maatschappelijke instanties zoals 113 Zelfmoordpreventie en het UWV.

Eerste aflevering

De eerste aflevering draagt de titel ‘De tijd doorkomen’. Hoe ziet de dag eruit van iemand die depressief is? Hoe kom je de tijd door? Maarten en Anneleen delen hun ervaringen. Beiden deden ze veel dingen om hun tijd te doden. Zo zaten ze allebei veel op YouTube: hij voor leedvermaak (vallende mensen), zij voor helden. Genoten deden ze er echter niet heel veel van. Maarten: ‘depressie is als een verdoving’ en ‘je zit in een soort tijdsvacuüm.’

Luister naar de podcast op Spotify of lees er meer over op de website pratenoverdepressie.nl

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl