Skip to main content

Nieuwe editie Handboek suïcidaal gedrag verschenen

Elke dag overlijden in Nederland gemiddeld vijf mensen door suïcide. Het aantal suïcidepogingen is twintig keer zo groot. Suïcidaal gedrag is een groot maatschappelijk probleem. Daarom is er een nieuwe editie van het Handboek suïcidaal gedrag verschenen bij Boom Uitgevers Amsterdam.

Handboek suïcidaal gedragDe nieuwe editie van het Handboek suïcidaal gedrag is geschikt voor onder meer artsen, psychologen, psychiaters, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werkers, preventiewerkers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers.

Nieuwe editie Handboek suïcidaal gedrag

In de nieuwe editie zijn de hoofdstukken over epidemiologie, psychologie en neurobiologie, en opvang en behandelingen vernieuwd aan de hand van de recente wetenschappelijke literatuur. Er zijn hoofdstukken toegevoegd over de Nederlandse en Vlaamse multidisciplinaire richtlijnen en over bijzondere aandachtsgebieden, zoals de LHBTI-gemeenschap, het betrekken van naasten, de zorg voor nabestaanden en de dialoog tussen patiënten, hun familie en de hulpverlening.

Door de bespreking van de mogelijkheden van online hulpverlening en suïcidepreventie wordt veel aandacht besteed aan de rol van het internet. Ook komen de veranderingen van de afgelopen tien jaar suïcidepreventie aan bod, zoals de toenemende aandacht voor e-health en nieuwe preventieprogramma’s.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl