Skip to main content

App biedt mentale ondersteuning aan zorgmedewerkers

De coronacrisis vergt veel van zorgpersoneel en zet zaken soms onder spanning. Het Maastricht UMC+ gebruikt de app PsyMate om mentale ondersteuning aan zorgmedewerkers te bieden. Deze app brengt de mentale fitheid in kaart doordat de gebruikers dagelijks hun ervaren stress en gemoedstoestand monitoren. Hieruit volgt een rapportage die de persoon zelf kan inzien, om zo een beter inzicht te verkrijgen in veranderingen in belasting en weerbaarheid. 

De PsyMate is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De digitale tool is ontwikkeld door prof. Philippe Delespaul en de afgelopen jaren op de Maastrichtse afdeling Psychiatrie gebruikt wordt om dagelijks activiteiten, stemming en gemoedstoestand van mensen te meten. Het biedt inzicht in de psychische weerbaarheid en helpt bijvoorbeeld depressie of psychose te voorkomen.

Mentale ondersteuning aan zorgmedewerkers

De app is aangepast om in de bijzondere situatie waarin we nu verkeren het zorgpersoneel te ondersteunen. Deze evalueert onder meer de ervaring van emotionele, traumatische en morele stress en helpt krachtbronnen bij jezelf en in je omgeving te identificeren. Ook kunnen medewerkers direct contact opnemen met het lokaal aanwezige psychosociale team.

Lees het hele artikel op de website van het MUMC.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl