Skip to main content

Meedoen met het StayFine onderzoek: voor een app voor positief herstel na angst en depressie 

Stay fine, oftewel je goed blijven voelen na angst of depressie. Dat is wat de onderzoekers van de StayFine app waar willen maken. Want wist je dat van alle jongeren die herstellen, 3 op de 5 binnen 3 jaar opnieuw angst- en/of depressieve problemen krijgen? Het doel van de StayFine app is om jongeren sterker te maken tegen het terugkeren van angst en depressie. Om te bekijken hoe goed het werkt, worden 254 jongeren gezocht.

Hoe werkt dat?

Om de app te testen wordt jongeren gevraagd om in 3 jaar tijd 5 keer mee te doen aan een online interview, vragenlijsten en monitoren. Bij monitoren houd je gedurende 2 weken 6 keer per dag je gevoelens, gedachten en gedrag bij in de app. Hoe je dit hebt ingevuld kan je dan zelf terugzien in een grafiek. Ook krijg je (als je ingeloot wordt) informatie en opdrachten die zouden moeten helpen tegen terugkerende klachten. Via een ervaringsdeskundige kun je daarnaast feedback krijgen via de chat in de app.

Wie kan meedoen?

We zoeken jongeren van 13 t/m 21 jaar oud die in het verleden last hebben gehad van angst en/of depressie, maar nu niet die diagnose hebben. En je moet natuurlijk een smartphone hebben om de app op te kunnen installeren.

Aanmelden en meedoen?

Wil je meedoen met dit onderzoek, mail dan je naam, leeftijd en telefoonnummer naar info@stayfine.nl. Meer informatie over het onderzoek vind je op onze website: www.stayfine.nl. Je kan ons ook volgen op  Facebook, Twitter en Instagram. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig, stoppen kan op ieder moment!

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met GGZ Oost Brabant, Rijksuniversiteit Groningen, Amsterdam UMC en Accare.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl