Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Lezing Behandeling van OCD

23 september 2022 - Geplaatst onder: Dwangstoornissen

Ter gelegenheid van het verschijnen van ‘Behandeling van OCD’ geven Henny Visser, psychotherapeut en onderzoeker bij GGz Centraal en Maartje Punt, ervaringsdeskundige samen een lezing over dwangstoornissen (OCD).

20 oktober 2022
16:15 – 16:30 Inloop; 16:30 – 17:30 Lezing OCD; 17:30 – 18:30 Borrel

In deze lezing spreken Henny Visser, en Maartje Punt over het klachtenbeeld, de richtlijnbehandelingen en een nieuwe behandeling, de Inference Based Approach (IBA). Op interactieve wijze krijgt u tools aangereikt die helpen om OCD te herkennen en leren waarom dit, net als een klachtgerichte behandeling van OCD, zo belangrijk is. Er worden voorbeelden geschetst van goed behandelen conform de richtlijn en goed behandelen met IBA.

Leerboek

Tevens presenteren de sprekers het leerboek voor professionals dat zij samen schreven. Ze vertellen hoe het er van kwam om samen een boek te schrijven en staan stil bij de meerwaarde van het integreren van een klinisch, wetenschappelijk en ervaringsdeskundig perspectief.

Locatie

De lezing vindt plaats in De Veste, Zon&Schild Amersfoort en wordt ook online uitgezonden. Bij aanmelding kan worden aangegeven hoe u het programma wenst bij te wonen.

Accreditatie

is aangevraagd bij de NVvP, FGzPt en VSR.

Aanmelden

via: https://www.aanmelder.nl/lezingocd/part_program

Contact

congresbureau@ggzcentraal.nl of 06 1283 1225
Accreditatie
is aangevraagd bij de NVvP, FGzPt en VSR