Skip to main content

Onlinetraining Leer te Durven leert kind in coronatijd omgaan met angst

Voor sommige kinderen brengt deze coronatijd (extra) angst met zich mee, zeker als ze angstig zijn aangelegd. Anderzijds is dit een goed moment om aan angstklachten te werken – gewoon thuis, via de computer. De Open Universiteit ontwikkelde Leer te Durven, een laagdrempelige onlinetraining voor kinderen van 8 t/m 13 jaar.

Kinderen kunnen gratis meedoen en worden begeleid via de mail. Door deelname helpen ze niet alleen zichzelf, maar dragen ze ook bij aan wetenschappelijk onderzoek.

Leer te Durven

De basis van de online training is de evidence based (bewezen werkzame) groepstraining voor angstige kinderen ‘Leer te Durven!’ van dr. Ellin Simon en prof. dr. Susan Bögels. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met stichting MIND, de Angst Dwang en Fobie Stichting en de Universiteit van Amsterdam.

De inzet is vroegtijdig ingrijpen, om angstige kinderen zo vroeg mogelijk te leren minder bang te zijn. Het doel is om kinderen met angstklachten in de toekomst nog beter te kunnen helpen.

Er is een controlegroep – om goede conclusies te kunnen trekken – maar kinderen hieruit  kunnen de training daarna alsnog doen.

Meer informatie en aanmelden kan op de website van Leer te Durven.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl