Skip to main content

Prinsjesdag 2020: 24 miljoen euro voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie

De Rijksoverheid stelt de komende vijf jaar 4,8 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Staatssecretaris Paul Blokhuis zet hiermee in op duurzame suïcidepreventie, die maatschappelijk breed gedragen wordt en waarvan diverse (landelijke en regionale) programma’s deel uit zullen maken. 

Monique Kavelaars, voorzitter van de Raad van Bestuur van 113 Zelfmoordpreventie: “Als we gezamenlijk inzetten op meer bewustwording, meer gedeelde kennis, praktische handvatten en programma’s in onder andere het onderwijs, de zorg en het sociaal economische domein kunnen we het hoge aantal suïcides terug dringen. De Nederlandse overheid laat via VWS met deze keuze zien dat zij streeft naar minder zelfmoord. Ik hoop van harte dat ook andere organisaties en het bedrijfsleven zich hiervoor hard gaan maken. Zelfmoordpreventie, doe je samen.”

Landelijke Agenda Suïcidepreventie

Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord levens kan redden. In de derde Landelijke Agenda Suïcidepreventie (2012-2025) wordt daarom ingezet op beroepsgerichte campagnes binnen en buiten de zorg en publiekscampagnes om meer bewustwording te realiseren en Nederlanders te stimuleren het gesprek te voeren over dit moeilijke onderwerp.

Versterking van de netwerkaanpak staat centraal, zodat nog meer mensen, bedrijven en organisaties zich aansluiten. Suïcidepreventie wint aan slagkracht met een integrale netwerkaanpak, waarbij partners de eigen expertise en die van netwerken combineren.

Lees het hele nieuwsartikel op de website van 113 Zelfmoordpreventie

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl