Skip to main content

Weer mogelijkheden tot groepstherapie voor kwetsbare groepen

Ggz-instellingen krijgen weer mogelijkheden om weer te starten met groepstherapie voor kwetsbare groepen. Daarbij worden de algemene maatregelen, zoals afstand houden, in acht genomen. Dit blijkt uit de derde versie van de specifieke richtlijn GGZ en corona.  Voor een belangrijk deel volgt deze richtlijn de algemene Coronarichtlijn van het RIVM.

Veel instellingen kozen ervoor om kwetsbare patiënten waar mogelijk persoonlijk te blijven zien, maar veel vormen van groepstherapie konden niet doorgaan of alleen via een videoverbinding worden geregeld.

Groepstherapie voor kwetsbare groepen

De Ggz-richtlijn is nu verruimd voor groepstherapie van kwetsbare groepen, zoals ernstig getraumatiseerde patiënten, kwetsbare kinderen en voor patiëntengroepen die onvoldoende kunnen profiteren van digitale behandeling of beeldbellen.

De richtlijn geeft aan dat deze groepsbehandelingen weer kunnen worden opgestart. Voorwaarden zijn wel dat de groep niet groter is dan de ruimte toelaat bij minimaal 1,5 meter afstand onderling en dat deelnemers geen ziekteverschijnselen hebben.

Bron: Richtlijn GGZ en Corona – GGZ Standaarden

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl