Skip to main content

“Een derde van studenten heeft faalangst of depressie”

Stress onder studenten is een landelijk probleem. De cijfers van ernstigere psychische problematiek zijn hoog; een derde van de studenten heeft faalangst of depressie. Dat blijkt uit een rapport van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) dat vandaag verscheen.

Het rapport Analyse Studentenwelzijn is het eerste rapport dat een breder beeld geeft hoe het is gesteld met studentenwelzijn. Het rapport is een combinatie van 18 verschillende onderzoeken naar studentenwelzijn van de afgelopen vijf jaar. Uit de cijfers blijkt dat de helft van de ondervraagde studenten aangeeft problematische stress te ervaren.

Een derde van studenten heeft faalangst of depressie

Door de stress zijn de cijfers van ernstigere psychische problematiek hoog. Een derde van de ondervraagde studenten heeft last van psychisch gerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld concentratieproblemen, faalangst en depressie. Daarnaast loopt 15% van de studenten een risico op een burn-out.

Het rapport schetst een breed palet aan aanbevelingen. De bal wordt gelegd bij studenten zelf, de arbeidsmarkt, de sociale omgeving, onderwijsinstellingen en de overheid.

Bron: ISO

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl