Skip to main content

Online training ‘Preventie van depressie’ vernieuwd

Als zorgprofessionals depressieve klachten beter herkennen, kan het aantal mensen met een depressie afnemen. De vernieuwde e-learning ‘Preventie van depressie’ van het Trimbos-instituut moet daar een bijdrage aan leveren.

In deze online training leren wijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners huisartsenzorg, maatschappelijk werkenden en ouderenadviseurs hoe zij depressieve klachten bij cliënten kunnen herkennen, bespreekbaar maken en waar mogelijk voorkomen. Tevens leren zij cliënten te adviseren en motiveren om preventieve actie te ondernemen en vrouwen op een goede manier door te verwijzen en monitoren. In zes lessen van dertig minuten volgen deelnemers door middel van korte video’s casussen van cliënten.

E-learning Preventie van depressie

De oorspronkelijke training is in 2012 ontwikkeld door het Trimbos-instituut in samenwerking met de GGD Hollands Midden en het Leids Universitair Medisch Centrum. Dit garandeert een combinatie van actuele wetenschappelijke kennis met ervaring uit de praktijk.

De inhoud van de e-learning is nu in een geheel nieuw systeem gezet, waardoor het volgen van de training een stuk gebruiksvriendelijker en leuker is geworden. De e-learning is geaccrediteerd voor verpleegkundig specialisten (VSR, 3 punten), Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (3 punten), NVvPO (3 punten) en Registerplein (3 punten).

Voor wie is de e-learning?

De e-learning richt zich wijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners huisartsenzorg, maatschappelijk werkenden en ouderenadviseurs. Zij kunnen als zorgverlener een belangrijke bijdrage leveren aan de preventie van depressie, doordat zij direct contact hebben met de doelgroep.

Met een betere herkenning en preventie kan het aantal mensen met depressieve klachten en depressie afnemen. Een belangrijke eerste stap hierin is het tijdig signaleren van (beginnende) depressieve klachten.

Bron: Trimbos-instituut

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl