Skip to main content

Derde aflevering documentaireserie ‘Een beetje OCD’

“Op mijn twaalfde merkte ik dat ik heel obsessieve gedachten kreeg. 10x naar het raam, anders ga je dood. Ik voelde wel aan dat het niet gewoon was, maar gaf er toch gehoor aan,” vertelt Anja openhartig in documentaireserie ‘Een beetje OCD.’

Deze serie is gemaakt door filmmaker en ervaringsdeskundige Rosemarie Hugill. Zij heeft zelf een lang gevecht met dwang achter de rug en hoopt met de documentaires het stigma rondom OCD te doorbreken. ‘Er is niet genoeg bekend over OCD in de maatschappij. Vaak zeggen mensen als grap “Ik heb ook een beetje OCD”, maar eigenlijk weten ze niet waar ze het over hebben. OCD is voor degene die het echt hebben zeker geen grap.’

Geen grap

Hugill wilde de verhalen van deze mensen vertellen. “Want: hoe opener we zijn over psychische aandoeningen, hoe meer begrip er zal groeien.” Ze hoopt dat de mensen die deze documentaires zien tenminste nooit meer voor de grap zullen zeggen dat zij ook een beetje OCD hebben.

Afleveringen

De eerste drie, indrukwekkende afleveringen zijn nu af en vertellen de verhalen van Joyce, Marcelline en Anja. In totaal zullen er sowieso vier afleveringen verschijnen. “Maar het lijkt mij heel erg leuk om hierin door te zetten en er meer te maken,” vertelt Hugill enthousiast. “Dus mochten er lezers/kijkers zijn die hun verhaal willen delen in een documentaire, dan kunnen ze contact met me opnemen via de website.” De afleveringen kun je bekijken via Hugills Vimeo-kanaal.

Positieve reacties

De reeds bestaande afleveringen vielen in goede aarde. “Wauw! Super van Joyce om dit te delen,” vindt een van de kijkers. GGZ Connect, de community voor de geestelijke gezondheidszorg schrijft: “Ik vind deze eerste documentaire oprecht, integer en informatief. En een absoluut pluspunt dat het verhaalt van de worstelingen van een jong meisje!”

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl