Skip to main content

Depressie Vereniging zoekt nieuwe leiders gespreksgroepen

Het aantal mensen dat zich heeft aangemeld voor een supportgroep van de Depressie Vereniging is in rap tempo toegenomen, vooral in de regio Gelderland. Om de groei van het aantal groepen te realiseren zijn er in de regio ruim 30 nieuwe leiders van gespreksgroepen nodig. Ook in de rest van het land is de vereniging op zoek naar vrijwilligers die de groepen willen begeleiden en coördineren.

Op dit moment zijn er zes supportgroepen in de regio Gelderland, maar om aan de vraag te voldoen zou dat aantal moeten groeien naar vijftien groepen. Hiervoor zijn ruim 30 nieuwe gespreksbegeleiders nodig.

Nieuwe leiders gespreksgroepen gezocht

Ook in de regio Amsterdam is een flink aantal begeleiders nodig om nieuwe deelnemers te kunnen laten starten in een supportgroep. In Amsterdam, Zaandam en Purmerend gaat het in totaal om 16 vrijwilligersvacatures.

Om de groei van het aantal groepen te organiseren breidt de Depressie Vereniging ook het aantal regiocoördinatoren uit en is er zowel in Utrecht als Overijssel een coördinator nodig.

Ervaring met depressie inzetten

Gespreksbegeleiders van de supportgroepen van de Depressie Vereniging hebben zelf ervaring met depressie en willen deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken of hebben doorgemaakt.

Op de website van de Depressie Vereniging vind je meer informatie.  Geïnteresseerden kunnen een mail met motivatie en persoonlijke gegevens sturen naar: supportgroepen@depressievereniging.nl

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl