Skip to main content

Congres All Inclusive – destigmatisering en sociale inclusie

Stigmatisering van mensen met een psychische aandoening belemmert hun herstel. Het congres All Inclusive – destigmatisering en sociale inclusie dat aanstaande vrijdag plaatsvindt, geeft een overzicht van de actuele stand van zaken rond destigmatisering en sociale inclusie in Nederland, vanuit het wetenschappelijk perspectief, ervaringsperspectief en het praktijkperspectief.

Dit congres is een activiteit van het Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie en is bedoeld voor iedereen die (beroepsmatig) te maken heeft met psychische problemen en stigma, van cliënt tot bestuurder. Sprekers, workshopleiders én deelnemers brengen tijdens All inclusive samen in kaart wat we weten, wat nodig is en wat gedaan kan worden om een inclusieve samenleving te bereiken.

Denk daarbij aan ambtenaren, ondernemers, onderzoekers, theatermakers, ambassadeurs van Samen sterk zonder Stigma, ervaringsdeskundigen, hulpverleners/professionals en communicatiespecialisten.

Inclusie in het onderwijs

Destigmatisering en sociale inclusie is voor velen in de ggz, in het bedrijfsleven en in het onderwijs een belangrijk doel. We willen bijvoorbeeld graag inclusief ondernemen, of dat alle kinderen op school erbij horen en niet buiten de boot vallen als ze anders zijn. Voor die laatste groep ontwikkelde Samen Sterk zonder Stigma een breed schoolprogramma Binnenstebuiten! Eline Kolijn, projectbegeleider Jeugd en Onderwijs en Jaap-Jan Boer, projectmanager Jeugd en onderwijs, beiden werkzaam bij Samen sterk zonder Stigma, geven tijdens het Congres All inclusive op 1 februari hierover een workshop.

De urgentie van inclusie

Keynotespreker Irene van de Giessen, consulent/directeur Stichting HerstelTalent, adviseur afdeling EPA NVvP en bestuurslid van Kenniscentrum Phrenos vertelt deze dag over waarom het onderwerp zo urgent is, wat we kunnen doen en wat het congres hieraan bij kan dragen.
Lees meer over het congres. 

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl