Skip to main content

Tweede Kamer wil bewustwordingscampagne voor PTSS

Er moet een landelijke bewustwordingscampagne komen om meer bekendheid te geven aan posttraumatische stressstoornis (PTSS). Een voorstel hiertoe van GroenLinks en SGP kreeg gisteren de steun van de hele Tweede Kamer.

Een klein deel van de militairen die op missie is geweest, krijgt na afloop – soms pas na jaren – last van PTSS, maar ook agenten en brandweerlieden hebben er last van.

Bewustwordingscampagne voor PTSS

Als de stoornis eerder wordt herkend, kan er sneller wat aan worden gedaan, aldus Isabelle Diks (GroenLinks). Mensen realiseren zich volgens haar niet snel dat ze te maken hebben met PTSS.

“Symptomen van PTSS zoals prikkelbaarheid, spanning en slaapproblemen kunnen heel makkelijk verkeerd worden geïnterpreteerd door partners, kinderen of collega’s”, legt zij uit op de site van EenVandaag.

Motie aangenomen door Tweede Kamer

Daarom heeft Diks een motie ingediend om bewustwording over posttraumatische stressstoornis te vergroten. Gisteren is de motie aangenomen door de Tweede Kamer.

De ministeries van Defensie, Justitie en Veiligheid, en Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn gevraagd om de campagne te ontwikkelen.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl