Samen onderzoek doen met de Angst Dwang en Fobie stichting
De ADF stichting wil graag dat er gedegen wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt waar mensen met angst- en/of dwangklachten baat bij kunnen hebben. Daarom heeft de ADF stichting een wetenschapspanel dat op allerlei manieren kan participeren in wetenschappelijk onderzoek.
Het panel bestaat uit ervaringsdeskundigen die speciaal geselecteerd zijn op affiniteit met wetenschappelijk onderzoek. Het panel volgt de ontwikkelingen in het onderzoeksveld op de voet en heeft ruime ervaring met het participeren in wetenschappelijk onderzoek. Momenteel is het wetenschapspanel nauw betrokken bij meerdere wetenschappelijke onderzoeken, waaronder de TETRO studie (www.tetro-ocd.nl) en het project Kinderen bedwingen Angst (www. kasleiden.nl/projects/kiba) en daarnaast werkt ons panel nog mee aan de update van de multidisciplinaire richtlijn Angststoornissen.
Patiëntenparticipatie
Wij zijn ervan overtuigd dat patiëntenparticipatie leidt tot beter en patiëntgerichter wetenschappelijk onderzoek. Patiënten beschikken over unieke kennis die kan bijdragen aan beter onderzoek en uiteindelijk betere zorg. Het wordt niet voor niets steeds vaker verplicht voor onderzoekers om patiëntenparticipatie in te bouwen in hun onderzoeksvoorstel/subsidieaanvraag. Het ADF wetenschapspanel kan onderzoekers helpen om patiëntenparticipatie een goede plaats te geven in hun onderzoek.
Oproep aan onderzoekers
Dus ben jij onderzoeker en doe je wetenschappelijk onderzoek dat van belang is voor mensen met angst- en/of dwangklachten? Wil je feedback op je onderzoeksvoorstel vanuit patiëntenperspectief? Start je binnenkort een onderzoek waarbij patiëntenparticipatie gewenst is? Of wil je graag eens praten over mogelijkheden voor langdurige samenwerking? Wij doen graag met je mee. Onze enthousiaste, betrokken en getrainde ervaringsdeskundigen in het ADF Wetenschapspanel denken vanuit patiëntenperspectief mee over het ontwikkelen, opzetten, uitvoeren en implementeren van wetenschappelijk onderzoek.
Kijk voor verdere informatie op deze pagina: https://adfstichting.nl/wetenschappelijk-onderzoek/. Daar vind je ook de contactgegevens van de voorzitter van de ADF stichting. Verzoeken om medewerking aan wetenschappelijk onderzoek kunnen bij de voorzitter ingediend worden.
Categorieën
TIP
Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl