Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

NNNSA symposium: Trauma bij stemming- en angststoornissen: nieuwe inzichten en behandelmogelijkheden?


Datum en tijd

13 september 2019
De hele dag

Locatie

Groninger Museum
Museumeiland 1
Groningen


Omschrijving

 

Ook in 2019 organiseert het RGOc een symposium voor het Noord-Nederlands Netwerk Stemmings- en Angststoornissen (NNNSA). We hebben dit jaar gekozen voor het thema traumagerelateerde stemmings- en angststoornissen.

Zowel trauma als PTSS zijn relatief onderbestudeerde fenomenen in hun relatie met stemmings -en angstklachten. Toch zijn dit factoren die een grote rol kunnen spelen bij psychische klachten. Wanneer traumatische gebeurtenissen onverwerkt blijven, bestaat de kans dat zij leiden tot therapieresistentie en onvoldoende herstel door reguliere behandelingen.

Keynote sprekers belichten o.a. de gevolgen van onverwerkt trauma voor later functioneren, de samenhang met neurobiologie, en de behandeling van ernstig trauma en de impact ervan op depressie en angststoornissen. Daarnaast zijn er workshops over trauma en ander onderzoek binnen het NNNSA.
Lees hier het programma.

Accreditatie wordt aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register, het register Vaktherapie en de Federatie Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt).

De deelnamekosten bedragen 130 euro.
Aanmeldingsformulier.