Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie

Landelijke dag: ‘Depressie voorkomen: wat werkt voor jou?’


Kaart wordt geladen...

Datum en tijd

20 mei 2017
11:00 — 17:00

Locatie

Congrescentrum Achmea
Handelsweg 2
Zeist


Omschrijving

Veel mensen vallen na herstel van een depressie weer terug in een nieuwe depressie. Wat kan je doen om terugval in een depressie te voorkomen? Op deze dag in Zeist komen verschillende thema’s aan de orde die relevant zijn voor het voorkomen van terugval, zoals psychologische interventies, medicatie en het afbouwen daarvan, leefstijl, lotgenotencontact en zingeving. Wetenschappers vertellen over hun onderzoeken, deskundigen komen hun verhaal doen, en ervaringsdeskundigen delen hun ervaringen met het voorkomen van terugval. Ook zijn er meerdere boeiende workshops en optredens te bezoeken. Het programma komt tot stand in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Universiteit Utrecht.

De publieksdag vindt plaats op 20 mei 2017 in het congresgebouw van Achmea, Handelsweg 2 in Zeist. Het programma duurt de hele dag, maar je kunt ook een deel van de dag bezoeken. Deelname aan de publieksdag is gratis voor leden van de Depressie Vereniging en is € 7,50 voor niet-leden.

Vooraf: ledenvergadering

Voorafgaand aan het programma kun je deelnemen aan de Algemene Ledenvergadering van de Depressie Vereniging (inloop 10.00 uur).

Benieuwd?

De dag wordt georganiseerd door de Depressie Vereniging. Kijk voor het programma op de website van de Depressie Vereniging