Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Hieronder vind je een aantal websites voor jongeren over angst en depressie en websites voor jongeren die een ouder hebben met angst of depressie.

PratenOnline

Dit is een website voor jongeren (12 – 23 jaar) die kampen met (ernstige) angst- en/of depressieklachten.
Op pratenOnline kun je met een professional chatten. Als je zwaar down, depressief bent. En ook als je heel gespannen en angstig bent. Om er achter te komen of je zwaar down, of behoorlijk gespannen bent, kun je eerst onze test doen. Nadat je de test hebt gedaan, en het blijkt dat je zwaar down of gespannen bent, dan krijg je direct een link te zien waarin je je kunt aanmelden voor de online chat. PratenOnline maakt dan een afspraak met jou en een online-medewerker voor een chat. Ben je niet zwaar down of niet zo heel erg angstig, maar voel je je toch niet lekker of zit je ergens mee? Op PratenOnline vind je adressen van hulpverleningsinstellingen, links naar informatie, een forum en tips om te lezen en te kijken.

Kopstoring

Op deze website vind je informatie voor, over en door jongeren die ouders met psychische of verslavingsproblemen hebben. Je kunt er een groepscursus in een chatbox volgen met andere jongeren en een hulpverlener ; je vragen per e-mail stellen aan een deskundige; verhalen van andere jongeren lezen en je eigen verhaal met anderen delen;  informatie over psychische en verslavingsstoornissen lezen; hulp zoeken