Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Hieronder vind je een aantal websites voor jongeren over angst en depressie en websites voor jongeren die een ouder hebben met angst of depressie.

Bibbers

Op de kindersite de ADF-stichting kunnen kinderen op een speelse manier allerlei informatie vinden over angst en krijgen ze tips.
Voor het welzijn van het kind is het belangrijk om te signaleren of er angst in het spel is en als dit zo is,
het kind te helpen om hierover te praten.

Stop je angst

De Angst Dwang en Fobie stichting een website speciaal voor jongeren tussen 12 en 18 jaar oud. In 2010 gaven ongeveer 200.000 jongeren aan dat zij te maken hadden(gehad) met een vorm van angst die hen het leven moeilijk maakte, zoals faalangst of een sociale fobie. Met www.stopjeangst.nl wil de ADF Stichting jongeren graag handvatten bieden om hun angst of dwangstoornis aan te pakken. Het is niet erg dat je het hebt, je kunt er wat aan doen!

PratenOnline

Dit is een website voor jongeren (12 – 23 jaar) die kampen met (ernstige) angst- en/of depressieklachten.
Op pratenOnline kun je met een professional chatten. Als je zwaar down, depressief bent. En ook als je heel gespannen en angstig bent. Om er achter te komen of je zwaar down, of behoorlijk gespannen bent, kun je eerst onze test doen. Nadat je de test hebt gedaan, en het blijkt dat je zwaar down of gespannen bent, dan krijg je direct een link te zien waarin je je kunt aanmelden voor de online chat. PratenOnline maakt dan een afspraak met jou en een online-medewerker voor een chat. Ben je niet zwaar down of niet zo heel erg angstig, maar voel je je toch niet lekker of zit je ergens mee? Op PratenOnline vind je adressen van hulpverleningsinstellingen, links naar informatie, een forum en tips om te lezen en te kijken.

Survivalkid

Online steunpunt voor jongeren die een gezinslid hebben met psychische problemen of een verslaving.
Op deze site kunnen jongeren (12-24 jaar) op hun toegesneden informatie vinden over angst en depressie, testjes en oefeningen doen, mailen en chatten (met lotgenoten en met deskundigen).

Kopstoring

Op deze website vind je informatie voor, over en door jongeren die ouders met psychische of verslavingsproblemen hebben. Je kunt er een groepscursus in een chatbox volgen met andere jongeren en een hulpverlener ; je vragen per e-mail stellen aan een deskundige; verhalen van andere jongeren lezen en je eigen verhaal met anderen delen;  informatie over psychische en verslavingsstoornissen lezen; hulp zoeken