Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Hieronder vindt u een aantal websites van familieledenorganisaties en online aanbod voor familieleden.

Landelijk platform GGz

Het LPGGz is een koepel van 20 patiënten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg en behartigt de belangen van alle mensen met psychische problemen en hun naastbetrokkenen.

Survivalkid

Online steunpunt voor jongeren die een gezinslid hebben met psychische problemen of een verslaving.
Op deze site kunnen jongeren (12-24 jaar) op hun toegesneden informatie vinden over angst en depressie, testjes en oefeningen doen, mailen en chatten (met lotgenoten en met deskundigen).

Familie van

De site familievan.nl biedt informatie en advies aan partners, familieleden en andere naastbetrokkenen van mensen met psychische of psychiatrische problemen. Er wordt onder andere informatie gegeven over ziektebeelden en tips hoe hiermee om te gaan. U kunt gebruik maken van de e-mailcoaching en een forum.

Kopopouders

Online opvoedingsondersteuning voor ouders met stress, psychische problemen en/of verslavingsproblemen. Naast de informatieve pagina′s biedt deze website ook de mogelijkheid voor ouders om te e-mailen met een deskundige en mee te doen aan de online groepscursus.

Labyrint – in Perspectief

Landelijke zelfhulporganisatie van en voor familieleden van psychiatrische patiënten.
Telefonische hulplijn, 0900-2546674. Bij deze hulplijn kun je verhaal  doen of  advies vragen aan ervaringsdeskundige vrijwilligers. Het is fijn als iemand even met je meedenkt. Dan sta je er niet alleen voor.