Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Website 113 online

7 oktober 2009 - Geplaatst onder: Suïcide

(www.psy.nl) – Zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp bieden via de telefoon, email- of chatsessies aan mensen die sterk suïcidale gedachten hebben. Dat is het doel van de website  113.nl. Zelfmoord? Praten helpt! Omdat de initiatiefgroep naar een zo groot mogelijk bereik streeft, is de hulpvrager anoniem. Ook hoopt de initiatiefgroep mensen die aan zelfdoding denken in een vroeg stadium te kunnen bereiken. De internetsite 113 Zelfmoordpreventie, waar 24 uur per dag hulp geboden wordt aan mensen die rondlopen met suïcidale gedachten, is in de lucht.

Hulp op langere termijn
Naast de mogelijkheid om te vertellen over suïcidale gedachten, biedt de site ook hulp op langere termijn. Zo kunnen bezoekers online in therapie gaan bij een psycholoog of psychiater en is er een zelfhulpcursus die mensen leert omgaan met negatieve gedachten. Ook verwijst 113 Zelfmoordpreventie bezoekers voor persoonlijke hulp door naar een deskundige in hun regio als zij daar behoefte aan hebben.

Hoewel de meeste onderdelen van de site zonder meer toegankelijk zijn, moet er bijvoorbeeld voor het chatten met een deskundige een account aangemaakt worden. ‘Maar daar is niet meer voor nodig dan een, eventueel bedachte, naam en een wachtwoord’, vermeldt de site. Ook aan naasten en nabestaanden is gedacht. Voor hen is een apart gedeelte ingericht op 113 Zelfmoordpreventie.

 


Tags: