Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Trimbos organiseert nieuwe cursussen voor slapen, piekeren of stress

1 maart 2013 - Geplaatst onder: Angst, Depressie

Slapen, piekeren en stress zijn veel voorkomende klachten die een aantoonbare relatie hebben met depressie en angst. In samenwerking met het veld ontwikkelde het Trimbos-instituut drie klachtgerichte mini-interventies.

Drie nieuwe klachtgerichte mini-interventies werden op 14 februari gepresenteerd op een bijeenkomst van het Platform Preventie van Depressie en Angst. De cursussen zijn gericht op de veel voorkomende klachten over piekeren, slapen en stress, en hebben drie tot zes bijeenkomsten. Deze klachten hebben een  aantoonbare relatie met depressie en angst. Ze veroorzaken veel kosten door zorg die mensen vragen, en door verminderd functioneren, bijvoorbeeld op het werk.

Met een gerichte groepsgewijze aanpak krijgen deelnemers de benodigde technieken aangereikt om hun klachten de baas te worden. Deze technieken zijn vooral ontleend aan veel toegepaste en bewezen effectieve interventies voor de preventie van depressie en angst. Ondersteunende werkmappen voor cursisten met duidelijke toelichtingen en veel werkbladen vergemakkelijken het maken van opdrachten om de technieken aan te leren.

Lees het hele nieuwsbericht op de site van Trimbos-instituut
Klachtgerichte mini-interventies: slapen, piekeren en stress


Tags: