Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Stichting Emetofobie organiseert infodag over gezonde voeding

9 augustus 2011 - Geplaatst onder: Angst

(Stichting Emetofobie) – In de top tien van meest voorkomende fobieën is emetofobie, de fobie voor overgeven, de meest onbekende. En dat terwijl naar schatting meer dan 115.000 Nederlanders en Belgen hieraan lijden. Stichting Emetofobie behartigt de belangen van deze mensen en wil ervoor zorgen dat zij beter geholpen worden. Dit doet zij onder andere door het organiseren van een jaarlijkse infodag.

Het thema van de infodag dit jaar is “Emetofobie en gezonde voeding”. De reden van dit thema is de lancering van een nieuwe folder “Van ondergewicht naar een gezond gewicht”. Deze folder is ontwikkeld door een tweetal voedingsdeskundigen in samenwerking met Stichting Emetofobie. Dit jaar zal de infodag een wat feestelijker tintje krijgen aangezien Stichting Emetofobie haar vijfjarig jubileum viert.

De infodag vindt plaats op zaterdag 10 september. Tijdens de dag zal Stichting Emetofobie meer vertellen over haar plannen voor het komende jaar. Ook zal een voedingsdeskundige aanwezig zijn om een presentatie te geven en vragen te beantwoorden over emetofobie en gezonde voeding. Naast het informatieve deel zal er op de infodag ook ruimte zijn voor lotgenotencontact.

Lees meer


Tags: