Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Nationaal Angst Symposium over therapie-resistentie

13 april 2011 - Geplaatst onder: Angst

(Nationaal Angst Symposium) – In het algemeen worden angststoornissen beschouwd als de lichtste en tegelijkertijd meest voorkomende psychische stoornissen in het palet van psychopathologische aandoeningen. Vaak knappen patiënten dan ook goed op van standaardbehandelingen (cognitieve gedragstherapie, al dan niet in combinatie met serotonerge medicatie). Maar wat als dat niet het geval is? Dan worden de wegen die de professional kan bewandelen al snel minder duidelijk en  lastiger.  Wat zijn de meest voorkomende redenen dat iemand niet opknapt? En hoe kan therapieresistentie alsnog worden omgezet in therapie succes?

Op 26 mei organiseert Academisch Angstcentrum Altrecht het symposium ‘Therapieresistentie: voorbij de standaardbehandelingen’.

Op 27 mei worden twee workshops gegeven in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht, door prof. Frost , pionier in de behandeling van patiënten met pathologische verzamelwoede en door prof. D. Hofmann , die naam heeft gemaakt met zijn werk over het overwinnen van therapieresistentie bij angststoornissen.

Lees meer


Tags: