Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Mobiele applicatie voor veteranen met PTSS

1 mei 2015 - Geplaatst onder: Angst

Het Syracuse VA Medical Center onderzoekt of de nieuwe mobiele applicatie PTSD Coach veteranen helpt bij het zelf leren omgaan met hun posttraumatische stressstoornis. De studie duurt zestien weken en test de geboden strategieën en technieken.

Bewezen is al dat de applicatie aansluit bij cognitieve gedragstherapie. Onduidelijk is nog of het ook past bij veteranen met posttraumatische stressstoornis. Het onderzoeksteam wil ook uitzoeken of het combineren van de applicatie met ondersteuning vanuit de kliniek zelfhulp kan stimuleren.

Audiolessen
Tijdens de studie gebruiken de deelnemers de applicatie dagelijks en houden zich aan een van de aanbevolen symptoom-bestrijdingsstrategieën als ze stress ondervinden. Ook leggen ze wekelijks een test af en luisteren naar audiolessen die hen meer leert over de stoornis.

Volgens onderzoeksleider Kyle Possemato is posttraumatische stressstoornis een veel voorkomende diagnose bij veteranen. Ze kiezen echter niet snel voor een behandeling. “Met de PTSD Coach willen we de behandeling toegankelijker maken door veteranen door een korte methode te bieden die ze zelf kunnen toepassen. Door het toevoegen van klinische ondersteuning denken we dat de doelgroep de vaardigheid ontwikkelt om symptomen te herkennen en ermee om te gaan.”

Lees meer over het onderzoek en PTSS bij veteranen:
Researchers test app for veteran PTSD treatment

Lees de complete studie:
Clinician-Supported PTSD Coach vs. Self-Managed PTSD Coach


Tags: