Skip to main content

Gezocht: jongeren die mee willen praten over de mentale gezondheid van leeftijdsgenoten

Ben jij of ken jij een jongere tussen de 15 en 27 jaar die niet altijd even lekker in zijn/haar vel zit? Voor de Alliantie Mentale Gezondheid is het Trimbos-instituut op zoek naar jongeren die mee willen praten over de mentale gezondheid van leeftijdsgenoten. Vragen als ‘Wat betekent vriendschap voor jou?’, ‘Heb je wel eens extreme stress en hoe ga je daarmee om?’ en ‘ Wat is in jouw beleving gelukkig zijn?’ komen aan bod.

Op Twitter en andere social media en nieuwskanalen komen berichten voorbij over het toenemend aantal jongeren met stress en burn-outs. Gedragsexperts zien in praktijk dat de mentale druk onder jongeren lijkt toe te nemen. Volgens experts ervaren jongeren het leven als ‘snel en intensief’ en ervaren ze weinig ruimte voor zingeving.

Mentale gezondheid van jongeren

Steeds meer jongeren tussen de 15 en 27 jaar zitten niet lekker in hun vel en lopen tegen problemen aan in contact met anderen en hun sociale leven. Herken jij dit bij jezelf of in je omgeving en wil je hierover meepraten? Doe mee met het panel! Samen met jou wil het Trimbos-instituut vanuit de Alliantie Mentale Gezondheid de thema’s die voor jou belangrijk zijn in kaart brengen en kijken wat er (nog) nodig is.

Deze middag is speciaal georganiseerd voor jou en andere jongeren tussen de 15 en 27 jaar. Jullie input is belangrijk voor een succesvolle bijdrage aan het verbeteren van de mentale gezondheid van jongeren.

Aanmelden en meer informatie

De beste ideeën ontstaan op een prettige plek waar jij jouw creativiteit de vrije loop kan laten gaan. Daarom vind het panel plaats in informele setting op een locatie in het centrum van Utrecht. Wanneer? Dinsdag 28 januari 2020 van 14:00 tot 18:00 uur.

Meld je uiterlijk 16 december 2019 aan via mkleinjan@trimbos.nl. Aanvullende informatie over onder andere de deelnamevergoeding volgt begin januari 2020.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl