Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Laatste kans voor deelname aan internetprogramma tegen depressie bij diabetes

20 juli 2009 - Geplaatst onder: Depressie

(Diabetes Fonds) – Veel mensen met diabetes hebben last van depressie. Het VUmc onderzoekt een nieuw beleidingsprogramma via internet, voor mensen met diabetes en depressie. Tot uiterlijk 31 augustus kunnen mensen zich nog inschrijven. Deelname is kosteloos.

Lang niet altijd wordt bij mensen met diabetes een depressie herkend, of zoekt men er hulp voor. Om die drempel te verlagen heeft het VUmc, onder leiding van Prof. dr. Frank Snoek, een begeleidingsprogramma ontwikkeld dat via internet wordt aangeboden.

Het Diabetes Fonds betaalt het onderzoek. Mensen met diabetes van 18 jaar en ouder die last hebben van somberheid en depressiviteit kunnen kosteloos meedoen. Het onderzoek loopt nog een paar maanden en tot 31 augustus kunnen er nog deelnemers bij komen. Voor informatie en inschrijven: www.diabetergestemd.nl

In Nederland is één op de tien mensen met diabetes depressief. Dat is tweemaal zo veel als mensen zonder diabetes. Mensen met diabetes en depressieve klachten vinden vaak moeilijk hulp. Om hen te helpen, heeft het VUmc samen met het Trimbos Instituut een begeleidingsprogramma via internet ontwikkeld, met geld van het Diabetes Fonds.


Tags: