Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

“Ik trek het niet meer :-( !” Kom chatten bij PratenOnline.nl

12 september 2010 - Geplaatst onder: Meedoen onderzoek

(Praten Online) –
Trek je het niet meer? Pieker je je suf of ben je down? Dan wil je dat er iemand naar je luistert en met je meedenkt! Ga naar www.PratenOnline.nl en kijk of de gratis chattherapie iets voor je is. Voor jongeren van 12 t/m 22 jaar. Kijk ook eens op ons forum.

Achtergrondinformatie

Sinds 2004 bestaat de website www.pratenonline.nl, voor Nederlandstalige jongeren tussen de 12 en 22 jaar die kampen met depressieve- en angstklachten, ongeacht hun opleiding of afkomst. Het initiatief voor deze site werd genomen omdat veel jongeren die psychische hulp nodig hebben, niet de stap zetten naar live hulpverlening vanuit angst en schaamte. Veel jongeren krijgen daardoor niet de hulp die ze nodig hebben. Uit eerder onderzoek is gebleken dat psychische klachten veel invloed hebben op hun latere leven, opleiding, werk en welzijn. PratenOnline richt zich juist op deze groep en biedt gratis chattherapie door erkende hulpverleners en biedt de mogelijkheid om aan een forum deel te nemen.

Door de chattherapie van PratenOnline zijn de depressieve- en angstklachten van ruim 2000 jongeren verminderd. De hulpverleners hanteren een oplossingsgerichte aanpak en de tevredenheidsscore van jongeren is al die jaren steeds een 8.0 of hoger gemiddeld!!

Wetenschappelijk onderzoek

Om ook wetenschappelijk te onderzoeken of PratenOnline-therapie écht werkt, is sinds half augustus een onderzoek gestart. Dit wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van het Trimbos Instituut, in samenwerking met PratenOnline. Jongeren die volgens een zelftest van PratenOnline in aanmerking komen voor chattherapie, krijgen informatie over het onderzoek. Daarna kunnen ze zich voor de chatgesprekken en het onderzoek aanmelden.


Tags: