Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

eHealth@Mind biedt online ondersteuning bij psychische klachten

6 februari 2017 - Geplaatst onder: Behandelmethoden, Depressie

eHealth@Mind is de nieuwe naam in online behandeling van psychische klachten. Het doel van dit nieuwe initiatief is om mensen met psychische klachten meer mogelijkheden te geven om zelf passende hulp in te schakelen met behulp van online ondersteuning.

Anneke van Schaik, psychiater, onderzoeker en initiatiefnemer eHealth@Mind: “Bij de hulp van eHealth@Mind geldt: wat online kan, gaat ook online. Dat is dus omgekeerd aan een reguliere behandeling met e-health zoals je die vaak tegenkomt. eHealth@Mind geeft een online behandeling aangevuld met 1-op-1 gesprekken in plaats van een face-to-face behandeling met af en toe een online module.”

Online en persoonlijk

De patiënt neemt bij eHealth@Mind dus echt zelf de touwtjes in handen. Maar dan wel met een therapeut van vlees en bloed als persoonlijke begeleider. “Online en persoonlijk, noemen we dat. Niet voor niets is dat onze slogan.”

Hoe de behandeling eruit ziet hangt af van de klachten en voorkeur van de patiënt. Daarom vindt u bij eHealth@Mind een uitgebreid aanbod voor veel voorkomende klachten. Dat kan basis- en specialistische hulp zijn.

Tip en commentaar op de nieuwe site zijn welkom.U kunt ze kwijt in het contactformulier van eHealth@Mind.