Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Documentairemaker zoekt mensen met dwanggedachten

31 oktober 2011 - Geplaatst onder: Dwangstoornissen

(ADF stichting) – Documentairemaker Nico de Laat is bezig met de voorbereidingen voor een lange documentaire over mensen met dwanggedachten. Deze gedachten gaan vaak samen met dwanghandelingen, maar toch ondervinden veel mensen alleen problemen met dwanggedachten. Ze zijn vaak agressief, seksueel of religieus van aard en kunnen elk moment opkomen. Voorbeelden van zulke gedachten zijn: Wat als ik met dit keukenmes mezelf of iemand anders neersteek? Wat als ik dat kind op straat seksueel ga misbruiken? Wat gebeurt er met me als ik onkuise gedachten heb tijdens het bidden? Het zijn vaak extreme gedachten die iedereen wel eens heeft en dus onschuldig zijn, maar sommige mensen besteden er veel aandacht aan en voelen zich daarover angstig en ongelooflijk schuldig.

Nico de Laat: “Ik wil zoveel mogelijk ervaringsverhalen verzamelen van mensen met dwanggedachten, zodat ik een helder beeld heb van de soorten gedachten en de mensen die ze hebben. Daarom wil ik jullie vragen om je verhaal te vertellen. Dus heb je last van dwanggedachten en zou je er graag over willen vertellen? Mail dan naar info@nicodelaat.nl. Alle informatie is welkom: soorten gedachten, in welke situaties komen ze opzetten, oorzaken van de gedachten, hoe ga je ermee om, hoe bestrijdt je ze enz. enz.
De verhalen die ik (hopelijk) van jullie ontvang gebruik ik voor de research en het opzetten van een filmplan, en waarschijnlijk zal ik op enkele verhalen dieper ingaan om vervolgens te gebruiken voor de documentaire. Maar in eerste instantie zijn ze bedoelt voor inspiratie en informatie, dus ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.”

Meer informatie: 0630733946 / info@nicodelaat.nl

Lees meer


Tags: