Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Depressie Vereniging organiseert bijeenkomst met Kathy Griffths

2 september 2011 - Geplaatst onder: Depressie

(Depressie Vereniging) – Prof. dr. Kathy Griffiths is ervaringsdeskundig op het gebied van depressie en senior onderzoeker aan het Centre for Mental Health Research van de Australian National University. Kathy is geregistreerd psychologe en ervaringsdeskundige op het gebied van depressie.

Haar interesses liggen onder andere op het gebied van E-mental health, met name de ontwikkeling en evaluatie van Internet interventies voor psychische problemen, steungroepen op het internet, kwaliteitsindicatoren van websites, stigma’s die verbonden zijn aan psychische problemen, hulpzoekgedrag en geestelijke gezondheid in niet verstedelijkte gebieden.

Kathy is directeur van de Depression & Anxiety Consumer Research Unit en adjunct directeur van ehub: e-mental health research and development unit (www.ehub.anu.edu.au). Zij is auteur van vele wetenschappelijke artikelen en hoofdstukken uit boeken. Verder is zij medeoprichter van Moodgym, een online programma bestaande uit cognitieve gedragstherapie ter preventie en behandeling van depressieve klachten.

Op 9 september 2011 komt Kathy naar Utrecht om voor de Depressie Vereniging een korte lezing te geven over haar werk in Australië. Daarna gaan we met haar in gesprek over de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Australie als het gaat om organisaties van mensen met depressie, lotgenotencontact en het bestrijden van het taboe rond depressie. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden. Leden van de Depressie Vereniging en ervaringsdeskundigen kunnen kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomst. Van anderen vragen wij een bijdrage van 35 euro.

De bijeenkomst vindt plaats in de workshopruimte in Utrecht. Begintijd 14.00 u.


Tags: