Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

De ADF-stichting organiseert een training mindfulness voor mensen met angst- of dwangklachten.

15 september 2014 - Geplaatst onder: Angst, Behandelmethoden, Overig

(ADF stichting) –

De training wordt gegeven door twee ervaren professionals. U leert beter om te gaan met angstklachten zodat u hier minder last van hebt.
Mensen zijn vaak bezig met het bereiken van doelen die ver in de toekomst liggen.Mindfulness leert u om uw aandacht te houden bij wat NU is, ook als u onrustig, angstig of gespannen bent. U leert om te gaan met de onrust, zonder uzelf erin te verliezen. Hiervoor is een andere manier van denken nodig.

Mindfulness helpt niet alleen om ziekte en
negatieve gevoelens te accepteren, het leert u ook beseffen dat pijn en negatieve gevoelens tijdelijk zijn. Zoals ze opkwamen, gaan ze ook weer weg. Door dit patroon in uzelf te herkennen, kunt u zich eerder loskoppelen van uw angst en er geen speelbal meer van worden. U kunt dan kijken naar de angst zonder uzelf in die emotie mee te laten sleuren.

Hebt u chronisch (geestelijke) pijn, dan helpt mindfulness om te zien dat u meer bent dan uw beperking. U hebt een beperking, u bent deze niet. Ziekte en (geestelijke) pijn worden op die manier minder groot en u kunt ze beter dragen.

Training

In acht groepsbijeenkomsten leert u een aantal mindfulness technieken. Tijdens deze oefeningen leer u uw aandacht te richten op gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en emoties.

Aanmelding en praktische informatie

De cursus start in het najaar 2014 van bij voldoende deelnemers.

Bijeenkomsten
Om de week op dinsdagmiddag van 14.30-16.30 uur

Kosten
De kosten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed mits er een verwijzing is van de huisarts voor de 2e lijn (psychiater/psychotherapeut). Denk wel om uw eigen bijdrage en eigen risico. Hier vindt u een overzicht van zorgverzekeraars waar contracten mee zijn afgesloten. Voor meer informatie over vergoedingen kunt u tevens de website van de GGZ Heuvelrug raadplegen.
Lidmaatschap van de ADF stichting is nodig.

Locatie
Driebergen, Hoofdstraat 122

Aanmelding
U kunt een mail sturen of telefonisch contact opnemen: tel 0900-2008711(werkdagen 9.00 – 13.30 uur).

Let op
Indien u al in behandeling bent bij een therapeut, overleg dan eerst met hem of haar of u de cursus kunt volgen.

Intake
Aan de deelname gaat een intake vooraf. Deelname op volgorde van aanmelding.


Tags: