Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Cursus mindfulness te Driebergen

24 maart 2010 - Geplaatst onder: Angst

(ADF stichting) –

De ADF stichting, de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met angst- en dwangklachten, organiseert binnenkort weer een nieuwe cursus mindfulness.

De cursus wordt gegeven door twee ervaren professionals. In de cursus leer je beter om te gaan met angstklachten zodat je hier minder last van hebt.

Mensen zijn vaak bezig met het bereiken van doelen die ver in de toekomst liggen. Mindfulness leert je om je aandacht te houden bij wat NU is, ook als je onrustig, angstig of gespannen bent. Je leert om te gaan met de onrust, zonder jezelf erin te verliezen.

In acht groepsbijeenkomsten leer je een aantal mindfulness technieken. Tijdens deze oefeningen leer je je aandacht te richten op gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en emoties.
 

Aanmelding en praktische informatie:

De cursus start vanaf half april bij voldoende aanmeldingen en  is wekelijks op maandagmiddag van 14.30-16.30 uur te Driebergen, Hoofdstraat 122.

De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar, mits er een verwijzing is van de huisarts voor de 2e lijn (psychiater/psychotherapeut).

Aanmelding:tinekekuipers@adfstichting.nl ; tel 0900-2008711

Aan de deelname gaat een intake vooraf; deelname op volgorde van aanmelding.


Tags: