Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Altrecht lanceert interactieve website voor jongeren met psychische problemen

26 maart 2009 - Geplaatst onder: Angst

(www.kiesbeter.nl) – Altrecht, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, heeft een interactieve website gelanceerd speciaal voor jongeren met psychische of psychiatrische problemen. De website, genaamd Webwoud, is een digitale ontmoetingsplaats voor jonge GGZ-cliënten.

Op de website kunnen jongeren ervaringen uitwisselen via het forum en de chat. Ook zijn er speciale games ontwikkeld, zoals het Groot ADHD Behendigheidsspel en de Nationale Autisme Quiz. Daarnaast staan er ervaringsverhalen, zelftests en ontspanningsoefeningen op de site. Voor de allerjongsten staat er op de site een prentenboek over hulp bij “de praatdokter”(Altrecht), ze kunnen kleurplaten downloaden en het Webwoud Memoryspel spelen.

De site is uniek in Nederland en is gemaakt nadat jonge cliënten van Altrecht hadden aangegeven dat ze behoefte hebben aan een digitale ontmoetingsplaats. Het Webwoud spreekt niet alleen de jongeren zelf aan, ook families en andere betrokkenen kunnen er terecht. Zij hebben echter beperkte toegang, het forum en de chat zijn exclusief voor cliënten van Altrecht.

Ga naar de website www.altrecht.nl/webwoud


Tags: