Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie

Vertel je wel of niet over je psychische aandoening? CORAL helpt bij openheid op het werk

12 december 2016 - Geplaatst onder: Angst, Depressie

Het kan lastig zijn om op je werk over je psychische aandoening te vertellen. Of is het beter om dat niet te doen? En wat doe je als je gaat solliciteren? Wanneer je voor openheid kiest, wat vertel je dan, op welk moment en aan wie?

Deze belangrijke vragen van potentiële werknemers waren voor Samen Sterk zonder Stigma en Expertisecentrum Phrenos aanleiding om de reeds bestaande keuzehulp CORAL (Conceal Or Reveal Decision Aid) door te ontwikkelen tot een breed inzetbare interventie.  CORAL helpt je met de keuze voor openheid. In Engeland wordt CORAL al met succes ingezet. De beslissingshulp wordt nu vertaald en bewerkt voor de Nederlandse situatie en zal vanaf juli 2017 beschikbaar zijn.

Voor wie?

CORAL behandelt de voor- en nadelen van openheid, kijkt naar je persoonlijke behoefte aan openheid en je eigen waarden hieromtrent, geeft duidelijkheid over het tijdstip waarop je die openheid gaat geven en tegen wie en helpt de manier bepalen waarop je het vertelt.
Dorien Verhoeven werkt bij Samen Sterk zonder Stigma en is manager van het project ‘Stigma en Werk – Diversiteit werkt’. Zij is voorstander van het bespreken van psychische aandoeningen op de werkvloer en legt uit: “Wanneer je open kunt zijn, zal je eerder steun en hulp zoeken, waardoor de kans op langdurig verzuim terugloopt. Voorwaarde is wel dat de werkvloer voldoende veiligheid biedt om open te zijn. Vanuit Stigma en Werk bevorderen we de bespreekbaarheid van psychische aandoeningen op het werk, omdat het zowel de werkgever als de werknemer veel kan bieden. Niet zo’n vreemd streven, als je bedenkt dat onze organisatie als doel heeft om het taboe rond psychische aandoeningen te doorbreken.”

Moed en vertrouwen

“Wel of niet open worden over je psychische aandoening is een persoonlijke afweging. Maar als je niets vertelt kan een werkgever ook geen ondersteunende condities bieden,” vervolgt Dorien. “De werkgever zal er niet snel rechtstreeks naar vragen, daarvoor is het onderwerp nog (te) persoonlijk. Maar we merken wel dat er vanuit de werkgevers én vanuit betrokken organisaties als bijvoorbeeld het UWV en de bedrijfsartsen, meer aandacht is voor de materie. Ook daar is CORAL de ideale tool. Je kunt hem als individuele beslissingshulp inschakelen, maar hij is ook zeer geschikt voor vertrouwenspersonen, loopbaancoaches, medewerkers van P&O, GGZ en het UWV. Om gesprekken te voeren over het wel of niet open worden en het bespreekbaar maken van de aandoening met hun werknemer of cliënt.”

Al eerder beschikbaar

Op CORAL moeten we dus nog even wachten, maar eerder verscheen bij Kenniscentrum Phrenos de brochure Verzwijgen of vertellen: een hulp bij de keuze om werkgevers over een psychische aandoening te informeren. Deze brochure is gebaseerd op een gedeelte van de interventie CORAL en helpt je na te denken over de behoeften en waarden waarop je jouw keuze mede kunt baseren.

Meer lezen.